Barion Pixel
EGAL-TEAM Kft. | 2024.03.19
Facebook E-mail
/




Hozzávalók:

• 2 db hosszúkás, vékony padlizsán (45-50 dkg)
• 1 nagy fej vöröshagyma
• 1/2 dl olívaolaj
• 3 gerezd fokhagyma
• citromlé
• só
• frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. A padlizsánt megmossuk, héjastul felkarikázzuk, és mindkét oldalát megsózva, 20 percig hagyjuk állni, amíg a keserű levét kiengedi. Közben a hagymát megtisztítjuk és kockákra vágjuk. A padlizsán levét leszűrjük, és a szűrőben le is öblítjük. Ha lecsöpögött, felkockázzuk.
2. A felhevített olajon megfonnyasztjuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a padlizsánt. Megsózzuk, megborsozzuk, és fedő alatt, gyakori keverés közben puhára pároljuk.
3. Turmixgépbe tesszük a padlizsánt, kevés citromlevet öntünk hozzá, beleszórjuk a zúzott fokhagymát, és pépesretörjük. Ha már teljesen kihűlt, megkóstoljuk, és ha szükséges, még kevés sóval, borssal ízesítjük.