Melódin Receptek
- Pikáns sütőtökkrém
- Medvehagymás fetás répakrém
- Chia puding
- Csokis-kávés hideg zabkása
- Görögdinnye turmix
- Füstölt sajtos tésztasaláta
- Tojáskrém
- Körözött
- Padlizsánkrém
- Frissítő gyömbéres ital
- Quinoa és avokádó saláta aszalt gyümölcsökkel és mandulával
- Gránátalmás rukkolasaláta
- Tojásos csicseriborsókrém (laktózmentes, fruktózszegény)
- Szárított paradicsomos fűszeres vaj
- Zakuszka
- Dinnyehéj dulcsáca
- Körtebefőtt
- Kovászos uborka
-
Nyári hússaláta
- Magvas rozskenyér zakuszkával
Körtebefőtt
Hozzávalók:
3 kg keményebb körte
2 citrom karikára szeletelve
30 dkg cukor
Mindegyik üvegbe 1 kisebb rúd fahéj, 5-6 szem szegfűszeg, kevés vanília / a vaníliarúd kikapart belseje/
1 liter víz
Elkészítés:
A cukorból és a vízből szirupot főzünk. A körtét megmossuk, meghámozzuk, négy részbe vágjuk. Belerakjuk egy nagyobb lábasba, hozzáadjuk a citromkarikákat, ráöntjük a cukorszirupot és 7-8 percig főzzük. A körtedarabokat leszűrjük, lecsepegtetjük, üvegekbe rakjuk a fűszerekkel együtt. A citromkarikákat is szétosztjuk az üvegekbe. A lábosban maradt cukorszirupot felforraljuk, és kiadagoljuk az üvegekbe, amiket lezárva gőzben, kis lángon kidunsztolunk.
- Pikáns sütőtökkrém
- Medvehagymás fetás répakrém
- Chia puding
- Csokis-kávés hideg zabkása
- Görögdinnye turmix
- Füstölt sajtos tésztasaláta
- Tojáskrém
- Körözött
- Padlizsánkrém
- Frissítő gyömbéres ital
- Quinoa és avokádó saláta aszalt gyümölcsökkel és mandulával
- Gránátalmás rukkolasaláta
- Tojásos csicseriborsókrém (laktózmentes, fruktózszegény)
- Szárított paradicsomos fűszeres vaj
- Zakuszka
- Dinnyehéj dulcsáca
- Körtebefőtt
- Kovászos uborka
-
Nyári hússaláta
- Magvas rozskenyér zakuszkával