Melódin Receptek
- Vadas sertésből
- Hortobágyi húsos palacsinta
- Spenótos mozzarellás lasagne
- Aszalt szilvás szűzpecsenye
- Baconos csirkemell őzgerincformában
- Dubarry szelet
- Mézes-mázos grill oldalas
- Gluténmentes, céklás hajdinarizottó rozmaringos sült csirkecombbal
- Töltött zellergumó
- Fitt csicseriborsó ragu
- Quesadilla con pollo
- Roston sült sertésszűz zöldbors mártással
- Roston sült kacsamell borsos narancsmártással
- Lencsefőzelék
- Tejszínes pulykarizottó
- Portugál szárnyasragu sajtos rizsgombóccal
- Csőben sült csirkemell, ruccolás paradicsommal
- Zelleres borzaska
- Paleo baconos fűszeres csirkemáj, gombával
- Rozmaringos csülök, kapros sztrapacskával
- Roston sült gorgonzolás pulykamell csíkok
- Rakott karfiol
- Mediterrán ragu
Zelleres borzaska
Hány főre: 4
Elkészítési idő: 50 perc
Nehézségi fokozat: könnyű
Hozzávalók
- 50 dkg tisztított burgonya
- 15 dkg finomliszt
- 10 dkg sárgarépa
- 30 dkg zeller gumó
- 1 dl víz
- 1 kiskanálnyi sütőpor
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 db tojás
- 3,5 dl tejföl a tálaláshoz
- 2 evőkanál étolaj a sütéshez
- só
- őrölt feketebors
Elkészítés:
A sárgarépát, zellert, burgonyát lereszelem és összekeverem a tojással, egy kevés vízzel, liszttel, sütőporral, ízesítem sóval, borssal. Ha ezt jól összegyúrtam, akkor tenyérnyi darabokat formázunk belőle és forró olajban kisütjük. Petrezselymes, fokhagymás tejföllel tálaljuk.
- Vadas sertésből
- Hortobágyi húsos palacsinta
- Spenótos mozzarellás lasagne
- Aszalt szilvás szűzpecsenye
- Baconos csirkemell őzgerincformában
- Dubarry szelet
- Mézes-mázos grill oldalas
- Gluténmentes, céklás hajdinarizottó rozmaringos sült csirkecombbal
- Töltött zellergumó
- Fitt csicseriborsó ragu
- Quesadilla con pollo
- Roston sült sertésszűz zöldbors mártással
- Roston sült kacsamell borsos narancsmártással
- Lencsefőzelék
- Tejszínes pulykarizottó
- Portugál szárnyasragu sajtos rizsgombóccal
- Csőben sült csirkemell, ruccolás paradicsommal
- Zelleres borzaska
- Paleo baconos fűszeres csirkemáj, gombával
- Rozmaringos csülök, kapros sztrapacskával
- Roston sült gorgonzolás pulykamell csíkok
- Rakott karfiol
- Mediterrán ragu