Aranygaluska barackkal és vaníliával
Hány főre: 4
Elkészítési idő: 90
Nehézségi fokozat: közepes
Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 2,5 dkg margarin
- 2,5 dkg élesztő
- 2,5 dkg cukor
- 1 tojás
- 1,3 dl tej
- 3 csipet só
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg cukor
- olvasztott margarin
- A vaníliamártáshoz:
- 1 l tej
- 1 csomag vaníliás puding
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 nagy konzerv felezett őszibarack
Elkészítés:
A tészta összetevőiből kelt tésztát dagasztunk, kb. 30-40 percet kelesztjük. Ezután hosszú kígyót formázunk belőle, és kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk.
A darált diót a cukorral összekeverjük. A tésztaszeleteket egyenként az olvasztott margarinba mártjuk, majd a diós cukorba forgatjuk, és kikent tepsibe rakjuk. Még 30 percig kelesztjük a tepsiben. A sütőt előmelegítjük, és 170 fokon 25-30 percig sütjük.
A vaníliás pudingport elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és egy kis tejjel, hogy híg legyen. Ezután a maradék tejet felforraljuk, a pudingot beleöntjük, és folyamatos keverés mellett besűrítjük a mártást. Tálaláskor barack szeletekkel kínáljuk.